Академски календар

октомври 2021

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Почеток на студиска 2021/2022 година

 • 15 Окт - 14 Јан Времетраење на наставата во зимскиот семестар
 • 11 Окт - 11 Окт 11 Октомври, Ден на народното востание
 • 23 Окт - 23 Окт 23 Октомври, Ден на македонската револуционерна борба

ноември 2021

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ноември 2021

 • 01 Ное - 01 Ное 1 Ноември, Празникот на сите светци (католичка вероисповед)
 • 22 Ное - 22 Ное 22 Ноември, Ден на албанската азбука (албанска заедница)

декември 2021

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2

Декември 2021

 • 08 Дек - 08 Дек 8 Декември, Св. Климент Охридски
 • 21 Дек - 21 Дек 21 Декември, Ден на наставата на турски јазик (турска заедница)
 • 25 Дек - 25 Дек 25 декември, прв ден на Божик (католичка вероисповед)

јануари 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Јануари 2022

 • 01 Јан - 01 Јан 1 Јануари, Нова година
 • 06 Јан - 06 Јан 6 Јануари, Бадник (православна вероисповед)
 • 07 Јан - 07 Јан 7 Јануари, Божик
 • 19 Јан - 19 Јан 19 Јануари, Богојавление - Водици (православна вероисповед)
 • 27 Јан - 27 Јан 27 Јануари, Свети Сава (српската заедница)

февруари 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Прва испитна сесија (4 недели)

 • 17 Јан - 11 Фев Прва испитна сесија (4 недели)
 • 07 Фев - 14 Фев Пријавување за запишување на втор циклус - втор рок
 • 15 Фев - 15 Фев Почеток на летниот семестар во студиската 2021/2022 година
 • 14 Фев - 27 Мај Времетраење на наставата во летниот семестар (15 недели) 14 февруари - 27 мај 2022

април 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1

Април 2022

 • 08 Апр - 08 Апр 8 Април, Меѓународен ден на Ромите
 • 18 Апр - 18 Апр 18 Април, втор ден на Велигден (католичка вероисповед)
 • 22 Апр - 22 Апр 22 Април, Велики петок (православна вероисповед)
 • 25 Апр - 25 Апр 25 Април, Велигден, втор ден на Велигден

мај 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мај 2022

 • 01 Мај - 01 Мај 1 Мај, Ден на трудот
 • 02 Мај - 02 Мај 2 Мај, Рамазан Бајрам, прв ден на Рамазан Бајрам
 • 23 Мај - 23 Мај 23 Мај, Национален ден на Власите
 • 24 Мај - 24 Мај 24 Мај, Св. Кирил и Методиј, Ден на сесловенските просветители
 • 30 Мај - 01 Јул Втора испитна сесија (5 недели)

јуни 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3

Втора испитна сесија (5 недели)

 • 30 Мај - 01 Јул Втора испитна сесија (5 недели)

јули 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Јули 2022

 • 30 Мај - 01 Јул Втора испитна сесија 30 мај – 1 јули 2022
 • 09 Јул - 09 Јул 9 Јули, прв ден на Курбан Бајрам (муслиманска вероисповед)

август 2022

 • По
 • Вт
 • Ср
 • Че
 • Пе
 • Са
 • Не
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Август 2022

 • 02 Авг - 02 Авг 2 Август, Ден на Републиката
 • 28 Авг - 28 Авг 28 Август, Успение на Пресвета Богородица (православна веро.)
 • 29 Авг - 31 Авг Пријавување за запишување на прв циклус - прв рок
Повеќе
Врати се на почетокот