АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР

 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Почеток на студиска 2021/2022 година

 • 15 Oct - 14 Jan Времетраење на наставата во зимскиот семестар
 • 11 Oct - 11 Oct 11 Октомври, Ден на народното востание
 • 23 Oct - 23 Oct 23 Октомври, Ден на македонската револуционерна борба
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ноември 2021

 • 01 Nov - 01 Nov 1 Ноември, Празникот на сите светци (католичка вероисповед)
 • 22 Nov - 22 Nov 22 Ноември, Ден на албанската азбука (албанска заедница)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2

Декември 2021

 • 08 Dec - 08 Dec 8 Декември, Св. Климент Охридски
 • 21 Dec - 21 Dec 21 Декември, Ден на наставата на турски јазик (турска заедница)
 • 25 Dec - 25 Dec 25 декември, прв ден на Божик (католичка вероисповед)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Јануари 2022

 • 01 Jan - 01 Jan 1 Јануари, Нова година
 • 06 Jan - 06 Jan 6 Јануари, Бадник (православна вероисповед)
 • 07 Jan - 07 Jan 7 Јануари, Божик
 • 19 Jan - 19 Jan 19 Јануари, Богојавление - Водици (православна вероисповед)
 • 27 Jan - 27 Jan 27 Јануари, Свети Сава (српската заедница)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Прва испитна сесија (4 недели)

 • 17 Jan - 11 Feb Прва испитна сесија (4 недели)
 • 07 Feb - 14 Feb Пријавување за запишување на втор циклус - втор рок
 • 15 Feb - 15 Feb Почеток на летниот семестар во студиската 2021/2022 година
 • 14 Feb - 27 May Времетраење на наставата во летниот семестар (15 недели) 14 февруари - 27 мај 2022
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1

Април 2022

 • 08 Apr - 08 Apr 8 Април, Меѓународен ден на Ромите
 • 18 Apr - 18 Apr 18 Април, втор ден на Велигден (католичка вероисповед)
 • 22 Apr - 22 Apr 22 Април, Велики петок (православна вероисповед)
 • 25 Apr - 25 Apr 25 Април, Велигден, втор ден на Велигден
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мај 2022

 • 01 May - 01 May 1 Мај, Ден на трудот
 • 02 May - 02 May 2 Мај, Рамазан Бајрам, прв ден на Рамазан Бајрам
 • 23 May - 23 May 23 Мај, Национален ден на Власите
 • 24 May - 24 May 24 Мај, Св. Кирил и Методиј, Ден на сесловенските просветители
 • 30 May - 01 Jul Втора испитна сесија (5 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3

Втора испитна сесија (5 недели)

 • 30 May - 01 Jul Втора испитна сесија (5 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Јули 2022

 • 30 May - 01 Jul Втора испитна сесија 30 мај – 1 јули 2022
 • 09 Jul - 09 Jul 9 Јули, прв ден на Курбан Бајрам (муслиманска вероисповед)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Август 2022

 • 02 Aug - 02 Aug 2 Август, Ден на Републиката
 • 28 Aug - 28 Aug 28 Август, Успение на Пресвета Богородица (православна веро.)
 • 29 Aug - 31 Aug Пријавување за запишување на прв циклус - прв рок
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2

Септември 2022

 • 22 Aug - 16 Sep Трета испитна сесија; 22 август – 16 септември 2022 (4 недели)
 • 08 Sep - 08 Sep 8 Септември, Ден на независноста
 • 16 Sep - 16 Sep 16 септември, прв ден на Јом Кипур (еврејска заедница)
 • 28 Sep - 28 Sep 28 Септември, Меѓународен ден на Бошњаците
 • 20 Sep - 29 Sep Пријавување за запишување на втор циклус - прв рок
 • 30 Sep - 30 Sep Завршеток на студиската 2021/2022 година

За да се најавите на Iknow системот на УКИМ кликнете овде.

ИЗВЕСТУВАЊА

Распоредот на испити за септемвриска сесија

Се известуваат студентите на втор циклус на студии дека пријавувањето на испити за септемвриска сесија е на 2, 3 и 4 септември.

Распоред за јунска сесија

Финалниот распоред за престојната јунска сесија

Конкурс за Еразмус +

Почитувани, излезе новиот конкурс за Еразмус +

Меѓународната летната школа на SWUFE

 • Почитувани студенти, во тек е пријавувањето за меѓународната летната школа на SWUFE, за повеќе информации симнете ги следниве документи
  Документ 1
  Документ 2
  Документ 3

или посетете го следниот линк: http://konfucij.ukim.edu.mk/?lang=en

ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР

 • Се известуваат студентите од втор циклус на студии дека запишување за летен семестар ќе се врши од 18 до 22 февруари 2019 година. Потребни документи:

  –          Лист за запишување на семестар со 50 денари таксна марка

  –          Уплата за летниот семестар согласно договорот при запишување

ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт – Скопје дека од 28.1.2019 до 6.2.2019 година ќе се одржи јануарска испитна сесија. Пријавувањето на испити е од 14.1.2019 до 22.1.2019 година.

ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека заверката на зимскиот семестар ќе се врши од 14.01.2019 година до и заклучно со 22.01.2019 година

СООПШТЕНИЈА

СЕПТЕМВРИСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на последипломските студии на Економскиот институт-Скопје дека септемвриската сесија ќе се одржи во периодот 3-6 септември 2018 година.

Преземете го распоредот на сесијата (.pdf)

ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ

Пријавувањето на испити е на 29 и 30 август 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

ЗАВЕРКА НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека заверката на зимскиот семестар ќе се врши на 14 и 15 мај 2018 година.

МАЈСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека во периодот 21.5.2018-5.6.2018 година ќе се одржи мајско-јунска сесија.

Пријавувањето на испити ќе се врши на 14 и 15 мај 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

Услов за полагање на испит е заверен семестар и одобрена семинарска од предметните наставници.

Преземете го распоредот на сесијата (.pdf)

АПРИЛСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на последипломските студии на Економскиот институт-Скопје дека априлската сесија ќе се одржи во периодот 10-13 април 2018 година. Пријавувањето на испити е на 2 и 3 април 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

Преземете го распоредот (.pdf)

БИБЛИОТЕКА

Библиотечен фонд на Економски институт-Скопје (1952-2017)

НАЈАВЕТЕ СЕ ЗА ПРЕГЛЕД НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ИСПИТИТЕ