ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ на нашата почитувана колешка и професорка

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашата почитувана колешка и професорка ПРОФ. Д-Р МАРИЈА ТАКОВСКА (1973 – 2022), редовен професор во Економскиот Институт – Скопје, УКИМ, која неочекувано и прерано не напушти.

Економскиот Иститут изгуби професионалец во сферата на образованието и науката, кој ќе биде долго запаметен од колегите, соработниците, студентите и сите оние со кои градеше успешен однос на соработка.

Заминувањето на проф. д-р Марија Таковска претставува голема загуба за сите нас. Нејзиниот ведар дух, хумор и харизматичност ќе останат вечно во нашето сеќавање.

Посмртните останки на проф. д-р Марија Таковска ќе бидат изложени во капелата на гробиштата Горно Лисиче на 18.10.2022 година (вторник) од 11:30 до 12:30 часот.

Од вработените на Економски институт – Скопје, УКИМ.