Огласна табла

Конкурс за трет циклус на студии – втор уписен рок

Почитувани, Конкурсот за запишување на студенти на трет циклус студии – докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година е објавен и истиот е достапен на следниот линк: https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Konkurs_III_ciklus_2022-23.pdf УСЛОВИ И НАЧИН НА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ: На докторски студии можат да се запишат […]

Read More

Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети на сите насоки од втор циклус студии

Почитувани, Во прилог е Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети на сите насоки од втор циклус студии (4+1) и (3+2) на Економски институт- Скопје за зимскиот семестар 2022/2023 година. Наставните активности во зимскиот семестар ќе се одвиваат во периодот од 24.10.2022-20.12.2022 година Превземи

ТРЕТ ЦИКЛУС: Прелиминарна листа на пријавени кандидати на Економски Институт – Скопје

Почитувани, на следниот линк можете да ги погледнете прелиминарните листи на пријавени кандидати на трет циклус студии на Економски Институт – Скопје Прелиминарна листа на пријавени кандидати на Економски Институт – Скопје по конкурс за 2022/2023 година на трет циклус – програма Организациони науки и управување (менаџмент)

Известување за уписот на семестар за втор циклус студии

Почитувани студенти,   Се информираат студентите од втор циклус студии дека уписот на семестар ќе се врши од 3.10.2022 год до 07.10.2022 год  Потребни документи:  Образец за запишување семестар уредно пополнет;  Уплатница со уплатена рата од сумата предвидена за нивното  студирање;   Со почит, Економски институт-Скопје 

Отворени денови во просториите на Економски институт-Скопје

Почитувани наши идни студенти, Во просториите на Економски институт-Скопје во периодот од 12.09 до 16.09 ќе се одржат отворени денови на кои ќе се презентираат студиските програми од втор циклус на студии. Повелете посетете не во наведениот период од 10 до 14 часот.

КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии

Почитувани, Конкурсот за запишување на студенти на втор циклус студии на студиските програми на Економски Иститут во Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година е објавен и истиот е достапен на следниот линк: https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Konkurs_II_ciklus_2022-23.pdf

Пријавувањето на испити за августовско-септемвриска сесија

Почитувани студенти,Пријавувањето на испити за августовско-септемвриска сесија започнува од 17.08.2022 заклучно со 24.08.2022 година. Испитната сесија ќе започне на 29.08.2022 и ќе трае до 16.09.2022 година. Распоредот ќе ви биде испратен дополнително. Економски институт Скопје

Конкурс за запишување на студенти на трет циклус студии – докторски студии

Почитувани, Конкурсот за запишување на студенти на трет циклус студии – докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година е објавен и истиот е достапен на следниот линк: https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Konkurs_III_ciklus_2022-23.pdf УСЛОВИ И НАЧИН НА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ: На докторски студии можат да се запишат […]

Read More

Одбрана на докторска дисертација на м-р  Гентиана Гега

Согласно член 242 од Статутот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски институт – Скопје известува дека кандидатката м-р  Гентиана Гега  јавно ќе ја брани нејзината докторска дисертација под наслов: „Можности за воспоставување и јакнење на социјалната економија во земјите од Западен Балкан”/”Opportunities for establishing and fostering the social […]

Read More

Одбрана на докторска дисертација на м-р Арбенита Косуми

Докторска дисертација – Арбенита Косуми Тема: PROFITABILITY DETERMINANTS OF COMMERCIAL BANKS IN DYNAMIC ENVIRONMENT: EVIDENCES FROM THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA Ментор: Проф. д-р Климентина Попоска одбрана: 17.02.2022 година, со почеток во 12.00 часот Начин на одбрана: Електронски, преку Teams на следниот ЛИНК