Втор циклус

Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети во летниот семестар 2022/2023 година

Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети за сите насоки (4+1) и (3+2) кои се слушаат во летниот семестар 2022/2023 година. Прегледај РАПОСРЕД ⇓

ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА (втор циклус студии) ЌЕ СЕ ВРШИ ОД 03.03.2023 – 06.03.2023

Почитувани студенти, Се известуваат студентите од втор циклус студии дека запишувањето на летниот семестар ќе се врши од 03.03.2023 до 06.03.2023 година. Потребни документи: –          Образец за запишување на семестар –          Уплата за летниот семестар согласно договорот при запишување.

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ – ВТОР УПИСЕН РОК

Почитувани, Конкурсот за запишување на студенти на втор циклус студии – втор уписен рок на студиските програми на Економски Иститут во Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година е објавен и истиот е достапен на следниот линк: Microsoft Word – Slobodni-mesta-2022-2023 (ukim.edu.mk)

Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети на сите насоки од втор циклус студии

Почитувани, Во прилог е Распоред на предавања за изборни и задолжителни предмети на сите насоки од втор циклус студии (4+1) и (3+2) на Економски институт- Скопје за зимскиот семестар 2022/2023 година. Наставните активности во зимскиот семестар ќе се одвиваат во периодот од 24.10.2022-20.12.2022 година Превземи

Известување за уписот на семестар за втор циклус студии

Почитувани студенти,   Се информираат студентите од втор циклус студии дека уписот на семестар ќе се врши од 3.10.2022 год до 07.10.2022 год  Потребни документи:  Образец за запишување семестар уредно пополнет;  Уплатница со уплатена рата од сумата предвидена за нивното  студирање;   Со почит, Економски институт-Скопје 

Отворени денови во просториите на Економски институт-Скопје

Почитувани наши идни студенти, Во просториите на Економски институт-Скопје во периодот од 12.09 до 16.09 ќе се одржат отворени денови на кои ќе се презентираат студиските програми од втор циклус на студии. Повелете посетете не во наведениот период од 10 до 14 часот.

КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии

Почитувани, Конкурсот за запишување на студенти на втор циклус студии на студиските програми на Економски Иститут во Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година е објавен и истиот е достапен на следниот линк: https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Konkurs_II_ciklus_2022-23.pdf

Пријавувањето на испити за августовско-септемвриска сесија

Почитувани студенти,Пријавувањето на испити за августовско-септемвриска сесија започнува од 17.08.2022 заклучно со 24.08.2022 година. Испитната сесија ќе започне на 29.08.2022 и ќе трае до 16.09.2022 година. Распоредот ќе ви биде испратен дополнително. Економски институт Скопје